Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Itinerari guiat de Cervià a la punta dels Marquesos

Aquest itinerari senyalitzat us guiarà des de Cervià fins a la punta dels Marquesos, una excel·lent talaia, on podreu gaudir d’una panoràmica magnífica de la plana lleidatana, de les serralades prepirinenques i dels Pirineus i de bona part de la meitat sud de la serralada Prelitoral catalana, en concret, de les serres de Prades, del Montsant, de la Llena i del Vilobí. En un dia clar, també podreu distingir-hi la muntanya de Montserrat.

Abans de pujar als Marquesos, tindreu l’opció d’agafar un ramal que arriba fins al peu del tossal de Sant Blai, on trobareu un sender, recentment arranjat i esglaonat per l’Ajuntament de Cervià de les Garrigues amb el suport de la Generalitat de Catalunya, que puja fins al capdamunt d’aquesta muntanya, que sobrepassa els 608 metres d’alçada. En aquest indret s’ha condicionat un mirador que permet gaudir d’una visió panoràmica de la vall alta del riu Set. Continuant per aquest sender arribareu als vestigis de l’ermita de Sant Blai, obra popular del segle XIX que, per diversos motius, no va anar més enllà dels fonaments i dels primers metres d’alçada dels murs exteriors.

La ruta completa fins a la punta dels Marquesos (la tornada segueix el mateix recorregut que l’anada) pot realitzar-se a peu o en bicicleta tot terreny, tot i que és força llarga i, sobretot, té un fort desnivell. Tanmateix, hi ha l’opció de realitzar bona part del recorregut en vehicle ja que transcorre per camins rurals i pistes forestals, a excepció dels senders que accedeixen al capdamunt del tossal de Sant Blai i a la punta dels Marquesos.